På søndag gjorde vi alt mulig rart. Vi gikk tidlig til Colusseum for å kjøpe billetter (innenfor åpningstiden heh) og fikk utforsket det utrolige bygget, og noe kalt Forum, hvor mange av de viktigste filosofene bodde. Deretter dro vi til Trevi fontenen - min favorittplass i hele verden, pga barneminner fra filmen "Stjerne for en dag" ANBEFALES. Naturligvis kastet vi mynter i vannet, men kun jeg gjorde det på korrekt Lizzie McGuire-vis med ryggen til og øynene lukket. Vi var også i spansketrappen, og shoppet på Sephora og Zara i handlegata Condotti ♥ Skulle gjerne visst verdien av klærne til rikingene som går langs den gata der.

Lengre ut på dagen var vi i Peterskirken og gikk opp i kuppelen på Peterskirken ♥ WOW. Vi dro tilbake til området rundt Spansketrappa og Trevi fontenen for å se det på kveldstid og spise calzone. På en 250 år gammel kafé kalt "El Greco", hvor blandt annet Ibsen har vært, drakk vi kakao til 80kr, og til kvelds spiste vi sannsynligvis verdens beste is på en iskrembar, som har vært siden begynnelsen av 1900-tallet mmm!
Mandags morgen var det tid for hjemreise, men jeg hadde aller mest lyst til å bare "miste" passet mitt hehe. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker Roma.

Har du lyst til å reise til Roma?

 


Én kommentar

Starten på turen var faktisk ganske kjip. Mamma sin koffert kom ikke videre fra København, og på grunn av det rakk vi ikke å få hentet ut de forhåndskjøpte billettene våre til Colosseum før klokken 16 på fredag og slapp altså ikke inn. Jeg og Valentina fikk tatt noen bilder utenfra likevel. Plutselig begynte det å hølje ned så vi hastet inn i nærmeste kafé og gledet oss til å varme oss med ekte italiensk kaffe. Kaffen var ikke espressokaffe, og totalt tok de 50 euro (400kr) for vår fire cappuccinoer og to crépes. Rett og slett svindel. Men utover ettermiddagen fikk vi handlet litt klær, mest til mamma som ikke hadde koffert, og spist fantastisk pizza ♥

Lørdagsmorgenen var det tidlig opp for å utnytte dagen som begynte med ekte, god kaffe under frokosten på hotellet! Gårdagen var glemt. Vi dro til Vatikanmuseet med utrolige malerier, skulpturer, og kunstverk i takene. Det var så mye å se at vi brukte 3 timer bare der inne. Vi dro i katolsk messe for Valentinas del, siden hun er katolikk, og så spiste vi iskrem ♥ Senere dro vi til et byområde kalt Trastevere. Der var det smale gater og gamle bygg, og små kaféer på hvert eneste gatehjørne. Der ble middagen pasta, som jeg ennå får vann i munnen av å tenke på nam. 

Har du vært i Roma noen gang? Hva er ditt drømmereisemål?

♥ Del 2 kommer i morgen rett etter skolen ♥
 


Ingen kommentarer

Det har ennå ikke gått helt opp for meg. Vi vant førsteplass i moderne-kategorien på dansekonkurransen i Russland! Helgen toppet forventningene med flashmob, massemasse billig godteri, latter hver eneste kveld, mafia-overvåkning fra hotellvinduet, luksus middager til en hundrelapp og dansdansdans ♥ Ikke minst; den triveligste dansegruppen som finnes.
 

Og vi vant!!


6 kommentarer
hits