21. februar 2015

♥ Etter en sen hotellfrokost, tok vi turen til Blomstermarkedet! Der var det blomster i alle farger, harsjfrø og souvenirer til salgs.


♥ Det var en utrolig fin ostebutikk i samme gate som blomstermarkedet, hvor vi kjøpte nederlands ost og sennep. Det er jo et must! Den ansatte som hjalp oss var utolig vennlig, så jeg fikk et bilde med henne før vi gikk videre.


♥ På vei til Van Gohg museum passerte vi flere fine hus, Rijksmuseum og en skøytebane.
♥ Det var utroolig mye kø ved Van Gohg, og siden min interesse for kunst er begrenset valgte vi heller å se mer av Amsetdam og shoppe litt.♥ Vi syns det var et godt valg å dra på kaféen med de kuleste kakene, De taart van m'n tante. Vi spiste chocolate slut pie, nederlandsk eplekake og drakk fresh mint tea. For et fargerikt sted!♥ Albert Cuypmarkt var neste stopp. Det er et altmuligmarked hvor man kan kjøpe ost, frukt, klær, malerier, blomster, med mer. Vi kjøpte faktisk ingenting der, men det var hyggelig å se på alle bodene.


♥ Etter markedet gikk vi gjennom shoppingstrøket på vei mot blomstermarkedet, hvor vi ville spise middag. Vi var blant annet innom American Apparel, Urban Outfitters og Bershka. Jeg kjøpte to plagg på en vintage-butikk kalt Marbles Vintage og et par Tommy Hilfiger sko. Innkjøpene får dere se en annen dag.

♥ Til middag på lørdagen valgte vi nederlandske pannekaker! Old Dutch Pancake House ved blomstermarkedet var et lite, men kjempetrivelig, pannekakehus, og pannekakene var veldig gode. De var tykkere enn de vi spiser i Norge, så for meg og mamma holdt det å dele én med ost og skinke, så vi skulle klare på minipannekaker med melis, Poffertjes, etterpå.♥ På kvelden gikk vi til Musikkteateret for å se ballettforestillingen Jewels av Nasjonalballetten i Nederland. Vi hadde sjekket ut programmet og kjøpt biletter på forhånd, så vi satt helt perfekt på 6. rad. Forestillingen besto av tre akter som var helt ulike, selv om de alle var ballett. Den kan egentlig ikke beskrives med ord, må bar sees!

♥ Til kvelds spiste vi en "cone of fries", fordi vi så folk kjøpe det overalt, hele døgnet! Vi måtte jo prøve ut det innbyggerne spiste.

Hva er ditt neste reisemål?


Ingen kommentarer

Hei dere ♥ Det har vært vinterferie i Nord-Norge siden lørdag, så jeg og mami dro på jentetur til Amsterdam fra fredag til mandag. Det var første gang vi gjorde noe sånt, men det var så koselig at vi konkluderte med at det må bli mange flere jenteturer i årene framover! Amsterdam har lenge vært et reisemål for meg, så jeg er utrolig glad for å endelig ha vært i den nydelige byen. Dette er det første av tre innlegg fra turen til Amsterdam:

20. februar 2015

♥ Vi reiste fra Tromsø til Oslo klokken 12.45, og skulle videre til Amsterdam 16.30. Uheldigvis var flyet vårt en time forsinket derfra, så vi mistet en del tid av fredagen til å vente på Gardemoen. Klokken 21 var vi endelig fremme på Rho Hotel, midt i hjertet av Amsterdam, etter å ha tatt toget til Amserdam Central og godt derfra med baggene på ryggen.

♥ Da vi ankom hotellet ba vi straks om restaurantanbefaling fordi vi var så sultne. Vi endte opp på en italiensk restaurant kalt Mappa i gaten Nes, rett ved hotellet. Vi spiste fantastisk pizza picante og pasta arrabiata til hovedrett og en "Scroppino" til dessert. Jeg får fremdeles vann i munnen bare av tanken på det, naaam.♥ Deretter gikk, gikk og gikk vi i regnet, for å utforske de mest sentrale delene av Amsterdam. Først til Begijnhof og Spui, hvor vi fant søte kafeer, skeive hus, smale gater og skyggelagte kanaler.
♥ Deretter gikk vi tilbake til hjertet av Amsterdam, Nieuwe Kerk og Paleis, altså den nye kirken og palasset. 

♥ Vi vandret så gjennom Red Light District hvor prostituerte solgte seg i rødt lys bak glassdører. Jeg skal innrømme at jeg trodde jeg visste hva jeg gikk til, men at jeg likevel ble sjokkert over hvor nært de var. Å gå gjennom Red Light Distrikt får deg til å se ting i perspektiv!

♥ Midt i Red Light District så vi gammelkirken, Oude Kerk, hvor det røde lyset fra prostitusjonen lyste opp kirkeveggen. Det var ganske spesielt.

♥ Etter flere timer klarte jeg og mamma å gå oss HELT vill. Det var nok en konsekvens av at øynene heller søkte mot kanaler og skeive hus enn mot kartet vårt, mehe. Vi fant heldigvis fram til hotellet vårt etter å ha gått i sirkel i 30 minutter. Da kan dere tro det var det deilig å krype under en varm og tørr dyne med drømmer om hva den neste dagen ville bringe.

Har du vært i Amsterdam før? Eller har du drømt om å reise dit slik som jeg?

Dag 2 kommer i morgen, så bare følg med ♥


2 kommentarer
hits