AMSTERDAM, DAY 2 OF 3

21. februar 2015

♥ Etter en sen hotellfrokost, tok vi turen til Blomstermarkedet! Der var det blomster i alle farger, harsjfrø og souvenirer til salgs.


♥ Det var en utrolig fin ostebutikk i samme gate som blomstermarkedet, hvor vi kjøpte nederlands ost og sennep. Det er jo et must! Den ansatte som hjalp oss var utolig vennlig, så jeg fikk et bilde med henne før vi gikk videre.


♥ På vei til Van Gohg museum passerte vi flere fine hus, Rijksmuseum og en skøytebane.
♥ Det var utroolig mye kø ved Van Gohg, og siden min interesse for kunst er begrenset valgte vi heller å se mer av Amsetdam og shoppe litt.♥ Vi syns det var et godt valg å dra på kaféen med de kuleste kakene, De taart van m'n tante. Vi spiste chocolate slut pie, nederlandsk eplekake og drakk fresh mint tea. For et fargerikt sted!♥ Albert Cuypmarkt var neste stopp. Det er et altmuligmarked hvor man kan kjøpe ost, frukt, klær, malerier, blomster, med mer. Vi kjøpte faktisk ingenting der, men det var hyggelig å se på alle bodene.


♥ Etter markedet gikk vi gjennom shoppingstrøket på vei mot blomstermarkedet, hvor vi ville spise middag. Vi var blant annet innom American Apparel, Urban Outfitters og Bershka. Jeg kjøpte to plagg på en vintage-butikk kalt Marbles Vintage og et par Tommy Hilfiger sko. Innkjøpene får dere se en annen dag.

♥ Til middag på lørdagen valgte vi nederlandske pannekaker! Old Dutch Pancake House ved blomstermarkedet var et lite, men kjempetrivelig, pannekakehus, og pannekakene var veldig gode. De var tykkere enn de vi spiser i Norge, så for meg og mamma holdt det å dele én med ost og skinke, så vi skulle klare på minipannekaker med melis, Poffertjes, etterpå.♥ På kvelden gikk vi til Musikkteateret for å se ballettforestillingen Jewels av Nasjonalballetten i Nederland. Vi hadde sjekket ut programmet og kjøpt biletter på forhånd, så vi satt helt perfekt på 6. rad. Forestillingen besto av tre akter som var helt ulike, selv om de alle var ballett. Den kan egentlig ikke beskrives med ord, må bar sees!

♥ Til kvelds spiste vi en "cone of fries", fordi vi så folk kjøpe det overalt, hele døgnet! Vi måtte jo prøve ut det innbyggerne spiste.

Hva er ditt neste reisemål?

Skriv en ny kommentar

hits