AMSTERDAM, DAY 1 OF 3

Hei dere ♥ Det har vært vinterferie i Nord-Norge siden lørdag, så jeg og mami dro på jentetur til Amsterdam fra fredag til mandag. Det var første gang vi gjorde noe sånt, men det var så koselig at vi konkluderte med at det må bli mange flere jenteturer i årene framover! Amsterdam har lenge vært et reisemål for meg, så jeg er utrolig glad for å endelig ha vært i den nydelige byen. Dette er det første av tre innlegg fra turen til Amsterdam:

20. februar 2015

♥ Vi reiste fra Tromsø til Oslo klokken 12.45, og skulle videre til Amsterdam 16.30. Uheldigvis var flyet vårt en time forsinket derfra, så vi mistet en del tid av fredagen til å vente på Gardemoen. Klokken 21 var vi endelig fremme på Rho Hotel, midt i hjertet av Amsterdam, etter å ha tatt toget til Amserdam Central og godt derfra med baggene på ryggen.

♥ Da vi ankom hotellet ba vi straks om restaurantanbefaling fordi vi var så sultne. Vi endte opp på en italiensk restaurant kalt Mappa i gaten Nes, rett ved hotellet. Vi spiste fantastisk pizza picante og pasta arrabiata til hovedrett og en "Scroppino" til dessert. Jeg får fremdeles vann i munnen bare av tanken på det, naaam.♥ Deretter gikk, gikk og gikk vi i regnet, for å utforske de mest sentrale delene av Amsterdam. Først til Begijnhof og Spui, hvor vi fant søte kafeer, skeive hus, smale gater og skyggelagte kanaler.
♥ Deretter gikk vi tilbake til hjertet av Amsterdam, Nieuwe Kerk og Paleis, altså den nye kirken og palasset. 

♥ Vi vandret så gjennom Red Light District hvor prostituerte solgte seg i rødt lys bak glassdører. Jeg skal innrømme at jeg trodde jeg visste hva jeg gikk til, men at jeg likevel ble sjokkert over hvor nært de var. Å gå gjennom Red Light Distrikt får deg til å se ting i perspektiv!

♥ Midt i Red Light District så vi gammelkirken, Oude Kerk, hvor det røde lyset fra prostitusjonen lyste opp kirkeveggen. Det var ganske spesielt.

♥ Etter flere timer klarte jeg og mamma å gå oss HELT vill. Det var nok en konsekvens av at øynene heller søkte mot kanaler og skeive hus enn mot kartet vårt, mehe. Vi fant heldigvis fram til hotellet vårt etter å ha gått i sirkel i 30 minutter. Da kan dere tro det var det deilig å krype under en varm og tørr dyne med drømmer om hva den neste dagen ville bringe.

Har du vært i Amsterdam før? Eller har du drømt om å reise dit slik som jeg?

Dag 2 kommer i morgen, så bare følg med ♥

Pink Drink - A girls life

27.02.2015 kl.13:31

God helg til deg og den flotte bloggen din ^^

Iselin Renée

28.02.2015 kl.09:40

Dit har jeg lyst til å reise også :)

Skriv en ny kommentar

hits